Nieuw: kapoenenverhaal 'De Steen van Nowan'!

Wisten jullie al dat we sinds dit jaar werken met een kapoenenverhaal? Je hoort het goed, niet enkel de welpen, maar ook de kapoenen werken rond een verhaal sinds dit jaar!

Verhaal

Het verhaal heet 'De steen van Nowan', en vertelt het verhaal van nowan en Frie. Deze twee bosmuizen moeten hun vertrouwde nest en speelplek in het Grote Mosbos verlaten om de zusjes van Nowan te redden! Op hun avontuur ontmoeten Nowan en Frie verschillende dieren, komen ze obstakels tegen, groeien ze en beleven ze veel spannende momenten. Elke kapoen zal zich ongetwijfeld herkennen in de dappere muizen Nowan en Frie!

Het verhaal werd geschreven door Marc De Bel voor, en op vraag van, Scouts en Gidsen Vlaanderen en is helemaal op maat van de kapoenentak geschreven. 

Leidingsnamen

Naast het verhaal, waar de kapoenen ongetwijfeld nog veel over zullen horen, noemt iedereen van de kapoenenleiding zichzelf ook naar een personage uit het verhaal. Zeg dus niet meer Femke, Lander, Sander, Rutger, Lise, Adelind, Ruben of Stef, maar zeg Petro, Apodemus, Kerri, Toto, Nala, Zazoe, Gigi of Rikki!